lördag 31 augusti 2013

Helgfrulle


Vanligt sconesrecept + vinbär och lite nötter.
- Smarrigt värre!
Foto: Cecilia Lundin

fredag 30 augusti 2013

DIY - Lyktor

Maskeringstejp, glasburk, penna, sax och spray. Denna blev en liten present till min kära syster :)
Hammare, spik, konservburk, någon form av tving så burken inte rymmer när du gör hålen och spray.
Ett par vita dalahästar i porslin fick ny kostym. Jag sprejade med den något mörkare hammarlacken först på några av lyktorna. På detta la jag sedan den ljusare kopparfärgen. Detta gör att du får ett lite annat sken. Du skulle ju kunna ta vilken färg som helst först för en starkare effekt :)
Lite hampasnöre på glasburkens gängor och tadaaaa :)
I år blev jag inbjuden till Formex, tack vare mitt lilla företag. Alltid velat gå, men eftersom det bara är för branschfolk har jag inte kunnat gå tidigare. Hur som helst, det var koppar, ööööverrallt på mässan! Helt underbart! Så, eftersom jag inte är gjord av pengar men proppad av kreativitet så köpte jag mig kopparspray. Så nu har jag en drös med kopparprylar här hemma. Än så länge har de inte fått flytta in, inväntar lite mer höst först.
- Även två slitna brickor och en lampa fick sig en omgång  ;)
Foto: Cecilia Lundin

torsdag 8 augusti 2013

Nya vimplar

Nu har jag min lilla "stämpel" på mina verk :)
Eftersom denna var beställd som en present så knåpade jag även ihop en presentpåse. Vi la även till en sista vimpel med Datum, tid, vikt och längd :) Söt "välkommen-till-världen-gåva" :)

Dessa finingar knåpade jag ihop för några veckor sedan. Slängde även ihop en liten presentpåse av tapet i samma veva :)
- Klicka här, för att se hur även du kan beställa vimplar :)
Foto: Cecilia Lundin

onsdag 7 augusti 2013

Enklare middag får du leta efter ...


Krämig spenatsoppa: Frusen spenat (Som du först låter tina), cream fraiche, riven vitlök, salt och vitpeppar.
- Smaklig måltid!
Foto: Cecilia Lundin

fredag 2 augusti 2013

36 blev 52

Så här såg det ut när vår adress var 36 och inte 52.
Vardagsrummet
Vår supermysiga balkong! Den låg så bra! Det var alltid massa event som passerade utanför oss. Peace and Love-folket, Cruising, studentflak och massa skoj :)
Här är förresten de röda stolarna jag skrev om i förra inlägget :)
Ebbas första rum, som renoverades klart backa någon vecka innan hon kom.
Dock hann hon inte bo så länge i sitt fina nyrenoverade rum, för då fick vi för oss att flytta ner hit till Nynäshamn :)
Jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig saknar Borlänge och vår lilla 3:a, för det gör jag ibland! :)
- Inte minst saknar jag min Hanna
Foto: Mäklarhuset

Att fynda stolar


Till vårt kök har jag sedan länge haft blandade stolar. Stolar jag fallit pladask för på diverse loppisar. Nu har jag dock hittat mig en röd tråd, eller snarare en turkos/mint/blå/grön tråd ;) Den rosa äppelstolen, hamnade i pysselrummet tillsammans med en av de röda stolarna, den andra bor i Ebbas rum, och den bruna pinnstolen agerar sängbord på min sida av sängen. För varje stol har jag betalt mellan 30-50kr, även våra 6 matslsstolar är sådana fynd. Nu ska jag bara fynda ett nytt kököksbord, gärna ett runt.
- Nyast i köket är den underbara gräddvita stolen, som jag fick av Mormor här om dagen. Min Mormor är allt bra snäll! :)
Foto: Cecilia Lundin

torsdag 1 augusti 2013

Lite ljusare blev det allt

Kaklet är från början grönt, men blev av förra ägaren målat svart, en rätt blank svart.
Men jag tyckte det svarta gjorde köket så onödigt mörkt. Så jag målade med en matt vit istället. Här är första lagret på.
Tidigare satt de svarta skavda handtag.
Jag spacklade igen hålen efter handtagen och målade luckorna, så på med nya knoppar :)
Nytt silikon gav ju en rejält fräschare look :)
Finaste lådan har jag fått av mormor :)
Före - Efter
Så, detta är också sånt jag pysslat med om kvällar och nätter, en snabbfix av köket :) Personligen är jag väldans nöjd!
- Allt jag köpte var sprayfärgen till skåpluckorna 250:- och knopparna 500:- Färgen till kaklet, lister och stomar fick vi av min syster och min mamma och hennes sambo. Sånt som blev över från deras renoveringar :)
Foto: Cecilia Lundin

Ebbas 1årspresent

Konsoler som blev vita ...
Fix oxh trix ... Diskbänken och diskhon.
Från tråkigt förråd till mysig mini 1:a med kokvrå ;)
Längst in har fröken nu en mer än mysig hörna med madrass och massor av kuddar :)
Listerna låg och skräpade ute i vårt förråd. med lite vitfärg och lite "think-outside-the-box" så blev de tavellister :)
"Kaklet" i det lilla köket är mosaik som jag och min syster plockade på en äng i Spanien då vi var små. Där slängde folk sitt skräp lite där de kände för det. Min kära mormor sparade mosaiken och nu sitter den i min dotters lilla kök :)
Om du gör en spishäll som denna, eller något annat där du vill ha en riiiiiktigt skarp kant, gör då följande: Måla först ett lager av den första färgen på tejpen, låt detta torka, sen på med den, i det här fallet, svarta färgen.Då rinner inte den svarta in under tejpen.. Ja, du har säkert hört det tipset förr, men tåls att sägas igen :)

Först och främst: tråååkiga mig med så lite uppdateringar. Förklaringen är jobb och renovering. Bland annat denna lilla mini 1:a som Ebba fick av oss i 1årspresent. Jobbade livet ur mig! Det tog mer tid och energi än jag trodde, men det var sååå värt det :)
Jag målade inne under trappen två gånger. tapetserade ena väggen med resterna av tapeten från Ebbas rum i Borlänge. Trappstegen "ute i köket" fick en blå tapet och inne i mysrummet blev de röda. Egentligen är det ingen tapet utan helt underbart presentpapper :) Hyllplanen, konsolerna, färgen, kranen, ja allt utom ett par krokar och diskhon (som är en ugnsform från IKEA) låg mest och skräpade här hemma och hos mormor. Listerna som Johan satte in är resterna från vårt sovrum.
- Känns ännu roligare att vi fick ihop det på sånt som fanns hemma faktiskt :) Eller ja en liten sväng ut till mormor blev det ju också ;) Hon hade ju sparat mosaiken och gav oss kranen, ett par brädor och ett par av konsolerna.
Foto: Cecilia Lundin