I fredags lyxade vi till det här hela lilla familjen. Vi åt en god middag och när lillfröken somnat så avnjöt vi en smarrig pannacotta :) Visst ska man uppskatta varandra varje dag, skämma bort varandra, lyxa till det ... bla.bla.. och visst försöker man! Men i alla fall i det här huset, så blir det lätt att man travar på i en vardag, så att få en dag om året som är öronmärkt för romantik och uppskattning, tycker jag bara är bra! :)
Recept för 6 portioner pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 5 dl ekologisk vispgrädde
- 1⁄2 dl ekologiskt strösocker
- En nypa ekologiskt vaniljpulver
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten en 5 minuter.
- Koka upp grädde och socker
i en kastrull.
- I med gelatinet, så det smälter.
- Låt grädden svalna.
- Rör ner vaniljpulvret!
- Sen häller du upp smeten i formar, in i kylen minst 3 timmar.
- Sen tinade jag ekologiska jordgubbar, som jag sockrade en aning, skar upp och la på pannacottan, strax innan servering. Mumma!
Foto: Cecilia Lundin