onsdag 30 september 2015

Dagens pärlor


Jag och mina små bönor drog runt på lite loppisar idag och gjorde oss lite fynd:
En sån stjärnformad sockerkaksform har jag redan, men älskar att ha den som inredningsdetalj i köket.. och när den kostar 20 pix kan man lätt ha två ;) Den andra formen vart jag bara heeelt blixtförälskad i. Tänker att man antingen ställer ett större blockljus i, eller ett värmeljus, förstå vad fint ljuset skulle bli från den! 
- Rivjärnet tänker jag mig även det till beslysning, lampa eller som lykta, mjaaa vi får väl se!

Foto: Cecilia Lundin

Sovrum - Mässing & glas


Kunde inte låta bli att testa lite. Rummet är inte alls klart men jag var bara tvungen att prova lite med de ting jag sedan länge valt ut till sovrummet. Mässing och glas.
Alla tingen är från diverse loppisar, samt arvegods. Allt utom krokarna, de klickade jag hem här om dagen. Flaskorna har jag tänkt mig i fönstret och mässingsakerna ska få pryda mormors pappas fina gamla byrå.
På bilderna ser ni även tapet vi valt. Den ligger redan här hemma och väntar! Golven på bilderna är alltså våra sovrumsgolv, dock ska de slipas och behandlas. Det är likadana golv i hela huset faktiskt :)
- Längtar såååå, tills det är dags att flytta upp och piffa!  
Foto: Cecilia Lundin

måndag 28 september 2015

Tråkigt men sant


Idag har vi smaskat i oss av våra, äntligen mogna, päron! Supergoda verkligen! tråkigt nog blir det sista året med dessa päron. Vi ska bygga en altan där trädet står och det stjäl även kvällssolen. Deppigt. Fasen att det står just där :(
- Ska försöka hinna ta tillvara på en del av frukten. Får se på vilket vis ... förslag?

Foto: Cecilia Lundin

lördag 26 september 2015

Tvättstuga


I vår källare finns detta rum, som idag inte är det roligaste. Johans Pappa har haft detta rum som sitt målarrum. Men Johans bror ska putsa väggarna och vi tänker förvandla det till vår tvättstuga. Med en lååång arbetsbänk och allt annat nödvändigt. 
Karet har använts till tvätt vad vi vet. Vi vill dock göra i ordning det, dra om vattnet, kakla väggen ... och som krona på verket sätta dit denna kran! Kranen är från samma serie som övriga duschar i huset. Röd tråd. Vi har inte plats med badkar i något av badrummen. Så att få göra i ordning detta känns ju meeer än lyxigt och lite eget ;)
- Lycklig som få! hihi
Foto: Cecilia Lundin

Kurgatu


Lite bilder från min Instagram, Kurgatu.
- In och följ med er :)
Foto: Cecilia Lundin

fredag 25 september 2015

Mormor


Ett av många vackra ting min älskade mormor lämnade efter sig. Jag älskar den här gamla mjölkkannan. Den känns äntligen så rätt, som om den kommit hem igen. Eller åtminstone fått återvända till en gård. 
- Älskade lilla mormor. Som jag önskat att du kunde vara här och dela detta äventyr med mig. Hjälpt mig med trädgården och allt annat du, din krutkärring, var så bra på. Tänker på dig. Ofta.
  
Foto: Cecilia Lundin 

torsdag 24 september 2015

Beslutsångest!

En rostimiterad variant?
Eller denna svarta, som jag redan köpt ...

Den lilla ingången till logen.
Ingången till vedboden

Här var det ett tag sedan jag skrev något. Nu har vi alltså landat i Dalarna. Har äntligen hittat kameran i en av kartongerna, men sladd och laddare är fortfarande på villovägar... så ni får hålla tillgodo med kassa mobilbilder. Hur som helst, igår var jag och tjejerna iväg och köpte lampor till uthusen. Det är kolsvart här om kvällarna. Men nu kan jag inte bestämma mig! Vi har köpt de svarta, men så hittade jag de bruna, rostimiterade ... och nu funderar jag på om jag ska byta? Lamporna ska bland annat sitta ovanför portarna till vedboden och lilla ingången till logen ... hjälp.
- Förresten, följer ni mig på Instagram? Kurgatu. (Klickeliklick!) Där uppdaterar jag flitigt med bilder från vår renovering och vägen till vårt drömhem! Välkomna!

Foto: Cecilia Lundin 
Produktbild: Clas Ohlson
Jula